Újrakezdés az életmódváltásban – 5 tipp a sikerhez

feb. 03 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ismerős az a helyzet, amikor bármennyire is szeretnél tudatosan táplálkozni, rendszeresen sportolni, nem jön össze, mert pl. munkahelyet váltottál, új vállalkozásba kezdtél, elköltöztél stb. Tudod, hogy ennek nem lesz jó vége. Majd egyszer csak azon kapod magad, hogy híztál. Nagyon sokat híztál. Ez megrémiszt! Mit tehetsz, hogy újra visszanyerd az alakodat? Vagy legalább nézzél ki valahogy.

  1. NE DIÉTÁZZ!

Semmiképpen nem az a megoldás, hogy előkapj valami régi diétát, mert ‘az működött’, vagy kipróbálj valami mostani divatdiétát, esetleg leporold a réges régen egy messzi galaxisból való csodaszered/italod, mert ‘mikor ha nem most kell kipróbálni, hátha jó még az.’

Válts életmódot! Változtass az étrendeden, a szokásaidon, de villámgyorsan! Nem kell megváltani a világot egy nap alatt. Lassan, de biztosan! Ez legyen a mottód!

 

  1. NE AKARJ WONDER WOMAN LENNI AZONNAL!

Ne vágj bele azonnal egy gyilkos, kemény edzésbe, mert ‘ha akkor ment, most is menni fog.’ Elárulom, nem fog menni! Örülj ha levegővétellel lenyomod a bemelegítést, de még az sem biztos, hogy összejön. Tartsd szem előtt a fokozatosság elvét! Olyan mozgást válassz, amit hosszútávon is képes vagy tartani. Ne feledd! Otthon, a szabadban is lehet mozogni, nem csak edzőteremben.

  1. NE LEGYÉL DEHIDRATÁLT!

Tudom-tudom, nincs kedved állandóan a mosdóba járni, de volt már olyan érzésed, hogy kábult, bágyadt vagy, fáj a fejed, hányingered van, esetleg szédülsz. Tudnod kell, hogy ez akár lehet a dehidratáltság tünetei is. Ha szeretnéd elkerülni a dehidratáltságot, figyelj jobban a folyadékbeviteledre. Hivatalosan 20kg-ként 1 liter folyadék. Azaz, ha valaki 60 kiló, akkor 3 liter/nap.

Formás lábak, kerek hátsók, izmos hasfalak... Kövess minket Facebookon is! ➞
 

A cikk a következő oldalon folytatódik: