Zabkorpás túrógombóc – a család kedvence

ápr. 21 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Zabkorpás túrógombóc recept:

Hozzávalók:
– 500g túró
– 100g zabkorpa (darált zabpehely is megfelel)
– 2 tojás
– édesítő ízlés szerint
– 1 csipet só

Prézlihez:
– 100g zabkorpa, pici (1-2ek) zsiradék (olívaolaj/kókuszzsír/vaj) a pirításhoz, víz
TIPP: ha darált dióba vagy mandulába forgatod, tovább csökkentheted a szénhidrát tartalmát és időt is spórolhatsz vele! 😉

Tálaláshoz:
– 1doboz natúr joghurt/tejföl, édesítő, vanília aroma

Elkészítés:
1. A hozzávalókat villa segítségével jó alaposan összetörjük, keverjük, majd állni hagyjuk 5-10 percig, hogy a zab megszívja magát.
2. Eközben elkészítjük a prézlit. 100g zabkorpát/ darált zabot a zsiradékon elkezdünk pirítani. Mikor már aranybarna színe lesz elkezdjük adagolni hozzá a vizet gondosan figyelve rá, hogy ne áztassuk el a zabot tocsogósra, de mégis megszívja magát. Ettől lesz puha. Lehet nagyon sisteregni és füstölni is fog, de ne aggódj, ez normális! 😀 Picit trutyisnak tűnhet, de egy lapos fakanál segítségével szétnyomkodva, kevergetve szépen elpárolog belőle a víz és kész is van.
3. Enyhén lobogó vízbe a túrós alapunkból csinos gombócokat formázunk és belehelyezzük őket.
4. A gombócok akkor készültek el, ha feljönnek a víz tetejére. Csöpögtetés után megforgatjuk a zabos/diós/mandulás prézlibe.
5. Tálaláskor meglocsoljuk az ízesített joghurttal/tejföllel.

 

Tápanyagtartalom:

Gombóc (23-25db)

Prézli (100g)

Öntet (200ml)

 

 

Zabos

Diós

Mandulás

Joghurtos

Tejfölös

Szénhidrát

»

3,6-3,3g/db

64g

13,7g

21,6g

9,4g

6,8g

Fehérje

»

4,1-3,8g/db

14,4g

15,2g

21,2g

6g

6g

A táblázatból jól kitűnik pl., hogy ch-csökkentés szempontjából mennyivel érdemesebb prézlinek a diót vagy a mandulát választani! 😉

 

Szerző:

Nagy-Kumich Nikolett
Fit életmód blogger, hobbi-szakács, hobbi-crossfittes

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: