Zsírégető mítoszok, amelyeket lehet Te is elhiszel!

nov. 07 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Az ember, ha fogyni vágyik, sok okosságot hall innen-onnan, esetleg utána néz, gyűjti az infókat, mit hogyan kellene csinálni. Akad azonban néhány tévhit, amiket nem árt eloszlatni!

 

1. Létezik célzott zsírcsökkentés

Olyan sokszor hallhatjuk, hogy „én csak a hasamról szeretnék fogyni”, „az integető hájamat szeretném eltüntetni” vagy „a belső combjaimat akarom lefogyasztani” és a többi! El kell, hogy keserítselek! Célzott zsírégetés nem létezik! Ennek ellenére emberek ezrei végeznek naponta több száz felülést annak érdekében, hogy a hasi zsírpárnájukat eltüntessék. Ezekkel a gyakorlatokkal csak minimális kalóriát lehet elégetni. Ha azt érzed, hogy a nyolcvanadik felülésnél már erősen ég a hasad, az nem zsírégetést jelenti, hanem azt, hogy fárad az izom. Ha feszesebb testet szeretnél, akkor persze van értelme az ilyen és hasonló gyakorlatoknak, de a több centis zsírréteget nem fogják eltüntetni.
A hasi zsírpárnát és egyéb nem tetsző felesleget diéta és életmódváltás segítségével tudod leginkább eltüntetni. Zsírégetésed sikeressége ugyanis a konyhában kezdődik, mivel 70%-ban az étkezésen áll vagy bukik a mutatvány!

 

2. Több zsírt égetek el, ha jobban izzadok

Az, hogy mennyire izzadsz, egyrészt függ az edzésed intenzitásától, másrészt pedig legfőképp egyén függő. Aki izzadékony, azt lehet, már a terembe lépve kiveri a víz, míg másnak talán 20 perc kocogás után gördül le az első csepp a homlokán. Meleg ruhában végzett edzés során természetesen hamarabb megizzad az ember, s bár ez valóban gyors súlycsökkenéshez vezet, viszont az elvesztett súly nem más, mint víz. Ezt pedig edzés után mindenképp érdemes pótolni!

Formás lábak, kerek hátsók, izmos hasfalak... Kövess minket Facebookon is! ➞
 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: