Zsírral égesd a zsírt! Ha fogyni akarsz, ez elengedhetetlen!

aug. 31 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Nem tévedés, zsírt is kell fogyasztanod a fogyásod érdekében. Persze nem szalonnát és sült krumplit… Íme néhány étel, ami jó, ha a tányérodra kerül.

Félsz zsírt enni?

Nos, nem kéne ettől félned. Az egészséges zsírok számtalan pozitív egészségmegóvó hatással bírnak, ráadásul rendkívül hatékonyan segítenek megszabadulni a zsírtartalékaidtól. Egyszerűen szükségünk van a „jó zsírokra” a megfelelő anyagcseréhez, a sejtek és a testszövetek egészségéhez, az immunrendszer és a hormonháztartás megfelelő működéséhez, illetve számtalan tápanyag (mint pl. az A és D vitaminok) felszívódásához. Segítenek csökkenteni a testben jelentkező gyulladásokat, támogatják az agy és a szem működését. És többnyire még finomak is.
Amikor szabadulni akarunk a testzsírunktól, összességében az egészségünket óvjuk. Az agyműködés serkentése, a gyulladások csökkenése, a sejtek és egyéb anyagcserefunkciók javulása mind hozzátartozik a pozitív tulajdonságok közé, amiket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Megmutatjuk Neked 6 legjobb „jó” zsírforrás, amely hatékonyan támogat az izomépítés, zsírégetés és egészségmegőrzés szempontjait is figyelembe véve.

6. HAL

Legjobb „jó” zsírforrás a hal. Az olajos halak, mint például a lazac, a tőkehal, a szardínia, a makréla és a pisztráng tele vannak Omega-3 zsírsavakkal. Az American Heart Association (az egyik legnagyobb szívvel kapcsolatos egészségügyi egyesület) ajánlása szerint az embereknek hetente legalább kétszer kéne ilyen olajos halat fogyasztani, hogy megőrizzék az egészséges Omega-6 és Omega-3 zsírsav arányukat. Nem is beszélve az Omega olajok értékes hatóanyagát képező DHA és EPA egyéb pozitív egészségügyi hatásairól – ez a két, halakban bőven előforduló – esszenciális tápanyag csökkenti az edzés utáni izületi és egyéb gyulladásokat és gyorsítja a regenerációt. Ennek köszönhetően gyorsan folytathatjuk az edzést és újra indulhat a zsírégetés.

5. KÓKUSZZSÍR

Ameddig a vaj rengeteg előnnyel bír, a kókuszzsír (vagy másként kókuszolaj) számtalan okból túlszárnyalja. Az ízetlen natúr változata bármihez használható a sütéstől akár egy szendvics megkenéséig. A tanulmányok kimutatták, hogy a kókuszzsír bevitele növeli a szervezet vírusokkal és baktériumokkal szemben tanúsított ellenállását – így elkerülhető a fertőzések kezeléseként alkalmazott káros antibiotikumos kezelés. Továbbá hatékonyan harcol a Candida és élesztőgombák okozta fertőzések ellen. Amennyiben ezt nem tartod előnynek, csak kérdezd meg magadtól, hogy amikor a túlsúly miatt depressziós, vagy beteg leszel, akkor mennyi zsírtól szeretnél megszabadulni? A sportos testalkat legjobb barátja a helyes hormonháztartás, és a kókusz pozitívan befolyásolja az thyroid hormonok és a vércukor szintjét – ez a zsírégetés két roppant fontos tényezője. Végül a kókuszzsír tartalmaz egy laurinsav nevű telített zsírsavat, amely egy közepes láncú triglicerid (MCT) – ez nem raktározódik zsírként, mert azonnal jól hasznosuló energiaforrásként működik.

4. OLÍVA OLAJ

Az olívaolaj csökkenti a szívinfarktus, a magas vérnyomás és egyes ráktípusok kockázatát. A legújabb neurológiás kutatások alapján bizonyított, hogy az olívaolajjal készült főtt ételek és saláták fogyasztása minimalizálja az agyvérzés esélyét. Tulajdonképpen egyfajta „agyvédő” ételként emlegetik. Az olívaolaj roppant gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amikről kimutatták, hogy egyéb étrend, vagy életviteli változtatások nélkül is hozzájárul a testzsírszázalék csökkentéséhez. Tehát képzeljük el, milyen előnyökkel jár, ha kemény edzés mellett alkalmazzuk!

A legtöbben most ezt olvassák:

A kókuszzsír az utóbbi évek egyik feltörekvő hóbortja az egészségesen táplálkozók körében, de amerikai szívspecialisták szerint indokolatlanul, mert tele van

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: