Táplálkozás

3 mód, hogy abbahagyd az érzelmi evést!

BTHAYF Doughnut in Danger

2. Párkapcsolati problémáid vannak

Sokszor megesik, hogy ha valami probléma akad a kapcsolatoddal, akkor úgy enyhíted a szomorúságodat, hogy beülsz a barátokkal egy cukrászdába vagy elindulsz egy bevásárló körútra és telepakolod a kosaradat rágcsálnivalókkal, amiket otthon a TV előtt bepuszilsz egyszerre… Mondanom sem kell, hogy ennél nagyobb baromságot nem is tehetnél!

A MEGOLDÁS:

Egyrészt: ha van valami problémátok, akkor azt meg KELL beszélni! Emberek vagyunk, a normális kapcsolatok és a boldog, békés élet titka a kommunikáció.
Másrészt: ha stresszes vagy valami miatt, a sport a legjobb feszültségoldó, ami ráadásul még a külsődre is jó hatással van. Irány edzeni ilyenkor! Közben kitisztul a fejed is és nem torkollik ordibálós veszekedésbe a beszélgetésetek.

3. Jutalmazás

Van, aki bármilyen tevékenységet vagy elért eredményt étellel jutalmaz. Legyen szó arról munkai sikerről, vizsgáról vagy arról, hogy 2. hete ügyesen tartod az étrendedet.

A MEGOLDÁS:

Ahelyett, hogy az előbbiekben említett helyzetekben csokival, sütivel vagy bármilyen édességgel jutalmaznád magad, vegyél valami mást; egy szép növényt, egy ékszert, kiegészítőt, sportruházatot vagy bármit, ami nem ehető 😀 Szerezz magadnak örömöt, de ne úgy, hogy közben ártasz magadnak és a súlyodat is szaporítod!

 

 

Ez is érdekelhet: