Csirkeleves recept (2 adaghoz)
Hozzávalók:
- 2 db sárgarépa
- 50 g zeller
- 250 g csirkemellfilé
- 1 db póréhagyma
- 1 db újhagyma
- 200 g burgonya
- 1 db kisebb darab gyömbér
- 1 db kisebb piros csilipaprika
- 1 db zöldségleveskocka
- 1 tk currypor
- 50 g vöröslencse
- só
- bors
- citromlé
Elkészítés:
Megtisztítjuk a répát és a zellert, majd felkockázzuk, felkarikázzuk őket. A burgonyát, póréhagymát felszeleteljük, a gyömbért lereszeljük, a húst megmossuk, a kimagozott csilit vékony karikákra vágjuk. A zellert, a répát, a póréhagymát, a burgonyát, a gyömbért és a csilit egy lábasba tesszük és felöntjük 1-1,5 l vízzel, majd hozzáadjuk a leveskockát és a curryt, végül a csirkemellet is. Forrás után lefedve, közepes lángon főzzük tovább, majd beleszórjuk a lencsét, és addig főzzük, amíg a lencse és a hús is el nem készül. A húst érdemes kiszedni, apró kockákra vágni, majd úgy visszatenni a levesbe. Ízesítsük sóval, borssal, citromlével, majd szórjuk meg friss újhagymával!
Kalóriatartalom: 320 kcal/adag