Az utolsó irányelv szerint a diétázónak koncentrálnia kell a 12 „szuper” táplálékra, amely segít a megfelelő tápanyagszükséglet kielégítésében. Ez a táplálékok a következők:
• mandula és más diófélék (sótlan, pörköletlen)
• bab (kivéve az olajban sütött és sült)
• zöld színű zöldségfélék beleértve a spenótot, brokkolit, kelbimbót és asparagust
• zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú tejtermékek
• azonnal elkészíthető zabkása (édesítetlen és ízesítetlen)
• tojás és tojáshelyettesítő termékek
• sovány húsok, beleértve a pulyka-, csirke-, marhahúst és a halat
• mogyoróvaj
• olívaolaj
• teljes kiőrlésű kenyerek és müzlik
• savó proteinpor
• bogyófélék
Más, a diéta alatt ehető táplálékok közé tartozik a mandulavaj, alma, avokádó, banán, bab, mártások, barnarizs, hátszalonna, repceolaj, kesuvaj, citrusos gyümölcsök és gyümölcslevek, edamame bab, cukormentes gyümölcslevek, fokhagyma, hummusz, lencse, gomba, sárgadinnye, teljes kiőrlésű tészta, barack, mogyoróolaj, borsó, zöld-, sárga- és narancssárga paprika, zsírmentes kukorica, teljes kiőrlésű sósrudak/perecek, tökmag, szezámolaj, rákfélék, húslevesek, napraforgómag, édesburgonya, paradicsom és sárgabab.
Annak ellenére, hogy nem minden elvvel értek egyet, ez mindenképp egy egészséges és működőképes diétának hangzik!