Edzés

A SIKERES otthoni edzés 4 feltétele, amit be kell tarts

– A megfelelő eszköz kiválasztása

“Hallottad? Most mutatja a tévében ezt a rázós gépet, amivel 2 hét alatt le lehet fogyni, sőt! akár kocka hasad is lehet, ha megveszed hozzá azt a port. És még akciós is.”

Megoldás: Vigyázz, mert léteznek ‘csoda’gépek, amelyek gyors, látványos eredményt ígérnek, de semmi hasznuk. Ne ringasd magad hamis illúziókba, ne vásárolj feleslegesen! Ne dőlj be a reklámoknak! Olyan eszközt vásárolj, ami nem ruhatartóként végzi majd, és nem is kerül az ágyad alá. Gondold át alaposan, hogy pl. van-e hely neki? Biztosra kell menned!

– Motiváció

Szerintem ez a legnehezebb, mert kevés ember képes arra, hogy otthoni edzés alatt motivált legyen, és maradjon. Ha Te is ilyen vagy, hívj át egy-két barátot, ismerőst, munkatársat, vagy akár családtagot. Együtt könnyebb, motiválóbb! Vagy lökd be a kedvenc zenédet, és higgy önmagadban. Abban, hogy Te is képes vagy rá!

Nincs más dolgod, mint belekezdeni az otthoni edzés programba!

De vigyázz!

Főleg ilyenkor évelején sokan lelkesen kezdenek bele a testmozgásba, majd pár hét elteltével azon kapják magukat, hogy “nincs kedvem, fáj a lábam, nincs időm….” stb.

Miért tűnik el a nagy lelkesedés?

Azért, mert ha már kicsit is jól érzi magát valaki, nem törekszik többre, nincs szüksége több motivációra, nem érdekli a rendszeres testmozgás hosszútávú pozitív, jótékony hatása, másból szerez energiát, nem érdekli tovább a testmozgás, nem tiszteli a kisebb eredményeket, és lusta sportolni!

 

Földi Tímea / wellness-fitness-életmód tanácsadó, aerobik és piloxing oktató

 

Ez is érdekelhet: