Egészséges édességekReceptek

A valaha volt LEGJOBB diétás almás pite családi recept alapján

Isteni finom diétás almás pite recept családi recept alapján áalakítva.

 



Mennyei, diétás almás pite családi recept alapján diétássá varázsolva

Nyugodtan készítsd el egy nagyobb családi ebédre vagy vendégsereg számára, garantálni tudom, hogy nagy sikert fogsz aratni. És mi a legjobb ebben? Ha a család és a barátok is megbizonyosodnak róla, hogy attól, hogy diétázol legkevésbé sem koplalsz, és úgy mondasz le a hagyományos ételekről, amiket az összejövetelek alkalmával ők elfogyasztanak, hogy közben te is finomakat eszel. Biztosan nem kell attól tartanod, hogy piszkálnak majd, amiért minden közös eseményre előre dobozolt ételekkel érkezel!

Lássuk, mire lesz szükséged a mennyei diétás almáspite elkészítéséhez!


  • 40 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg búzasikér
  • 15 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (én négyszeres erősségű eritrit-stevia keveréket használok)
  • 1 csipet só
  • fél csomag sütőpor
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg vaj

 

A legjobb almás töltelékhez, amit valaha kóstoltál:

  • 1,5 kg reszelt alma (nyugodtan hagyj meg nagyobb almadarabokat is)
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 ek házi, savanyú, cukormentes baracklekvár
  • 15 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (szintén négyszeres erősségű eritrit-stevia keveréket használtam)
  • 10 dkg darált dió

 

Diétás almás pite elkészítése

A zabpehelylisztet, a búzasikért, az édesítőszert, a sót és a sütőport összekeverjük, majd beledaraboljuk a már szobahőmérsékletű vajat. Már ekkor érdemes alaposan összekeverni, végül mehet hozzá a tojás és a citrom reszelt héja is. A tésztát pihentessük, közben készítsük el a tölteléket! Az almát megpucoljuk, kimagozzuk majd lereszeljük. Megszórjuk az édesítőszerrel és a fahéjjal, hozzákeverjük a baracklekvárt, majd a diót is. A tésztát 2/3 és 1/3 részre szedjük, a nagyobbikkal kibélelünk egy kivajazott tepsit úgy, hogy a szélei a tepsi peremét is takarják. Jöhet is a töltelék, majd a tészta egyharmada sodorva, rácsozva. Sütés előtt kenjük meg a rácsokat tojással, sötés után egy pici tejjel, és szórjuk meg édesítőszerrel is. Nincs más dolgunk, mint 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütni. Jó étvágyat hozzá!

Ez is érdekelhet: