ESPRESSO GRANITA HABOS KÓKUSZKRÉMMEL
Nehéz meginni egy jó forró kávét ilyen nagy melegekben, de emeljük a szintet, és azt mondom, próbáld ki ezt a kávé receptet granita formájában. Finom, hűvös, és még fel is van tuningolva habos kókuszkrémmel is! Ha viszont nem szereted a kókuszt, természetesen bármilyen tejszínhabbal is helyettesítheted, lehetőleg cukormentes verziót használj, hogy a kalória tartalom ne repüljön az egekbe.
HOZZÁVALÓK
- 2 csésze forró espresso vagy nagyon erős kávé
- 1/2 csésze plusz 1 evőkanál cukor (lehetőleg ne sima fehér cukor)
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/2 csésze kókuszkrém vagy habtejszín
- Keserédes csokireszelék
ELKÉSZÍTÉS
Önts bele forró espressot 1/2 csésze cukorral és a vanília kivonattal egy közepes méredű edénybe, és várd meg, hogy a cukor felolvadjon.
Töltsd bele a keveréket egy 9-től 9-es fém sütőedénybe. Tedd fagyasztóba egy órára. Keverjük össze a fagyasztott keveréket egy villával. Fagyaszd még két órán át, majd utána menj át mégegyszer rajta villával.
A krémet 1 evőkanál cukorral egy nagy edényben keverj el jól. Oszd szét a kész granitát poharakban vagy tányérokban, rakd a tetejére a krémet, és szórd meg a csokireszelékkel.
A granita három nappal előbbre félretehető. Fedjük le szorosan a fóliával, tartsd fagyasztva. Adj a keveréknek egy gyors átkaparást a tálalás előtt. A recept 6 adagra van, 1/2 csészényi mennyiséggel számolva.
Tápérték:
Kalória: 112; Összes zsír: 4g; Telített zsír: 4g; Egyszeresen telítetlen zsír: 0g; Koleszterin: 0 mg; Nátrium: 18 mg; Szénhidrát: 18 g; Diétás rost: 0g; Cukor: 18 g; Fehérje: 0 g