Táplálkozás

Az első lépések az életmódváltás felé

 

Tanácsaim kezdőknek:

Ha végeztél a szelektálással, a bevásárlással, akkor nincs más hátra, mint elkezdeni az életmódváltást. Rendbe tenni az étrended!

Min. napi 5x étkezés, 2-3 óránkénti evés.
Ez tudom nagyon sok fogyni vágyónak nem megy, és nagyon nehéz, főleg, ha korábban pl. kihagyta a reggelit, vagy nem evett csak napi 1x. Fokozatosan építsd fel a dolgokat, hogy a szervezeted is tudjon alkalmazkodni.

Alapanyagcsere kiszámítása
Nagyon sokan szeretnek éhezni, koplalni, mert ‘akkor fogok fogyni’. Ez nem igaz! A szervezet csakis akkor fog a zsírkészlethez hozzányúlni, ha megkap minden szükséges tápanyagot, nem érzi magát veszélyben! Tehát, felejtsd el a napi 800-1000 kcal-t, és a napi 50-80g szénhidrátot! Egy kezdő nem csökkenheti le ennyire drasztikusan a kalória, és szénhidrátbevitelt! Neten erre találhatunk képletet, de ha nem akarsz keresgélni, fordulj hozzám bizalommal, segítek!

Napló
Én nagyon hasznos dolognak tartom, ha naplót vezetünk, az étkezéseinkről, az edzéseinkről. Pontos képet ad arról, hogy jól csináljuk-e vagy sem? Folyamatosan tudjuk követni a fejlődésünket, tudjunk javítani a táplálkozáson, edzésen… Én pl. mai napig vezetek naplót.

 

Lapozz tovább tippekért, receptekért >>>

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: