Táplálkozás

Azt hiszed nem hizlalnak?? Pedig IGEN!

Nézzünk pár példát azokról az ételekről, amikről azt hisszük, hogy nem hizlalnak:

Müzliszelet:

Egy csökkentett zsírtartalmú szeletke is kb 200 kalóriát és 40gramm szénhidrátot tartalmazhat.

Gabonapehely:

Többsége rengeteg mesterséges anyagot és cukrot, viszont kevés rostot tartalmaz, így csak rövid időre emeli meg a vércukorszintedet, ráadásul még hizlal is. 100grammban 350kcal, 76gramm szénhidrát és 25gramm cukor van. Ennyi erővel nyugodtan bekaphatsz 2 evőkanál cukrot reggelire.

Szőlő:

Bár antioxidánsainak köszönhetően az egyik legegészségesebb gyümölcsként tartják számon, fogyaszd mértékkel, gyümölcscukor-tartalma ugyanis nagyon magas. Igaz ez az aszalt szőlőre, közismertebb nevén a mazsolára, ami sokszor hozzáadott cukrot is tartalmaz, hogy édesebb legyen.

Gyümölcslevek:

A frissen facsart gyümölcslevek sem éppen kalóriamentesek, hiszen gyümölcscukor-tartalmuk magas lehet, ám ezt még ellensúlyozzák rosttartalmukkal. A boltban kapható, előre gyártott, dobozos üdítők azonban hozzáadott cukrot és tartósítószereket tartalmazhatnak, ráadásul többnyire fel is vannak hígítva, így rosttartalmuk sem olyan magas. Ha szeretnél lefogyni, jobban teszed, ha a gyümölcsleveket messziről elkerülöd.

Joghurt:

A finom, krémes finomság igazi éhségűző nass lehet a fogyókúra idején, de nem mindegy, milyen joghurtot kanalazol. A magas zsírtartalmú és cukrozott, tartósított változatok könnyen a csípődön ragadhatnak.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: