Táplálkozás

Azt hiszed nem hizlalnak?? Pedig IGEN!

Méz:

Bár a benne található vitaminok miatt a méz jóval egészségesebb a cukornál, kalóriatartalma közel azonos magasságú, glikémiás indexe pedig 90% fölött van. Ha kristálycukor helyett mézet használsz, már tettél valamit az egészségedért, de még semmit nem tettél a hízás megállításáért.

Energiaital:

Sokan azt gondolják, hogy ezek a dobozba zárt koffeinbombák mivel pörgetnek fogyasztanak is, ez óriási tévhit, ráadásul cserébe súlyos árat fizetsz! Emeli a vérnyomást, depressziót okoz, gyengíti az immunrendszert és káros a szívre is.
Egy doboz kb 30gramm szénhidrátot tartalmaz. Igyál helyette gyógyteát!

Zabkeksz:

A “reggelizőkekszeket” agyonreklámozzák a tévében. Én is beleestem abba a hibába anno, hogy akár egy csomaggal is bepusztítottam. Mindig volt az autómban, mert úgy gondoltam nem hizlal és edzés előtt vagy a munkába menet kiváló nasi lehet. Hát meg is látszódott rajtam… Egy 250 grammos csomagban 150 gramm szénhidrát van és 61gramm cukor. Nem tudsz lemondani róla? Akkor inkább készítsd el házilag, cukor nélkül! Facebook oldalamon találsz hozzá recepteket.

Puffasztott búza vagy rizs:

A puffasztott szeletek leginkább edzés előtt vagy után jók, vagy reggelinél kenyér helyett és nem egy csomaggal, mégis sokan használják nassként. Egy szeletben kb 7-9 gramm szénhidrát van.

 

A listát még lehetne folytatni a barna kenyérrel, a cukormentes üdítőkkel és édességekkel, abonettel vagy akár a barna cukorral. Nagyon sok élelmiszer diétásnak van beállítva, pedig a valóságban jobban gyarapítja az oldaladra a „szerelem kapaszkodóját”, mint Te azt gondolnád.

Ne dőlj be a reklámoknak!

 

Hohl Bernadett
Testépítő és fitness edző/ Táplálkozási és életmód tanácsadó

 

 

Ez is érdekelhet: