
Miért csirkemell?
A csirkemell fehérhús. Mivel Magyarországon is nagyon sok disznóhúst eszünk, így szinte népbetegség a magas koleszterinszint és a magas húgysavszint. Egyszerűen reggelire húst tartalmazó felvágottat eszünk, délben húsos főételt, este meg a főétel maradékát, vagy megint valami húsos felvágottat vagy kolbászt.
Érdemes tehát néha húsmentes ételeket enni, vagy ha mégis húsra fáj a fogunk, akkor csirkét (és halat). A csirkemell pillanatok alatt megvan, mindenki szereti, s pont jól passzol a rizottóhoz.
Gersli rizottó hozzávalók
kis vaj, margarin, olaj vagy más zsiradék
póréhagyma
gersli
fűszerek: só, bors, piros paprika, de ízlés szerint curry, bazsalikom, stb.
pár darab gomba
csirkemell filé
a csirkemell filé fűszerei ízlés szerint, például oregánó, só, bors, bazsalikom
forrás: mindennapiegeszsegunk.blog.hu