Táplálkozás

Ezeket a palacsintákat diéta alatt is nyugodtan eheted

1. Csokis palacsinta

Hozzávalók

10 dkg darált mandula
4 ek cukrozatlan, nyers kakaópor
2 tojás
2 dl növényi tej
2 ek édesítőszer

 

A mandulát daráld szinte már por állagúra, majd tedd hozzá az összes összetevőt, és alaposan keverd össze. Ebből is csinálhatsz minipalacsintákat, amiket gyümölcsökkel, mogyorókrémmel díszíthetsz. A legtetejére tegyél rá  egy kis étcsokoládé forgácsot.

 

Miért érdemes csokoládét enned?

A csokoládéról sok tévhit él az emberekben. Sokan a bűnös élvezetek közé sorolják, néhányan viszont szuperegészségesnek tartják. Az igazság ott kezdődik, hogy ez a két tábor két különböző dologról beszél. Ami valóban nem túl egészséges, az a tejcsoki, mert kevés igazi kakaóbabot tartalmaz, ellentétben a jó minőségű étcsokoládéval, amit napi szinten érdemes fogyasztani. Vegyél magas kakaótartalmút, abból pedig elég egy kevéske is (igazából nem is nagyon kívánsz belőle többet).

Ez is érdekelhet: