1. Csokis palacsinta
Hozzávalók
10 dkg darált mandula
4 ek cukrozatlan, nyers kakaópor
2 tojás
2 dl növényi tej
2 ek édesítőszer
A mandulát daráld szinte már por állagúra, majd tedd hozzá az összes összetevőt, és alaposan keverd össze. Ebből is csinálhatsz minipalacsintákat, amiket gyümölcsökkel, mogyorókrémmel díszíthetsz. A legtetejére tegyél rá egy kis étcsokoládé forgácsot.
Miért érdemes csokoládét enned?
A csokoládéról sok tévhit él az emberekben. Sokan a bűnös élvezetek közé sorolják, néhányan viszont szuperegészségesnek tartják. Az igazság ott kezdődik, hogy ez a két tábor két különböző dologról beszél. Ami valóban nem túl egészséges, az a tejcsoki, mert kevés igazi kakaóbabot tartalmaz, ellentétben a jó minőségű étcsokoládéval, amit napi szinten érdemes fogyasztani. Vegyél magas kakaótartalmút, abból pedig elég egy kevéske is (igazából nem is nagyon kívánsz belőle többet).