Diéta & Fogyás

Fogyás izomból vagy zsírból – A végeredmény miatt sem mindegy, honnan csökken a súlyod

Processed with VSCO with a9 preset

Folyadékfogyasztás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy igyunk eleget, és természetesen ne akármit. Mindig legyen víz nálad, ha úton vagy, ha edzel. Ha éppen otthon, vagy irodában dolgozol, a kezed ügyében legyen egy pohár, és ne csak akkor igyál, ha megszomjazol: azon kívül, hogy a vízivás önmagában is nagyon hasznos a szervezetnek, a fogyásban is segítségedre lesz!

Sport

Kétféle edzésmunkát kell végeznünk, ha faragni szeretnénk a súlyunkból. A kardió jellegű mozgás egészséges, és kell, de a futás, gyaloglás, biciklizés az erőnlétünkre hat, az izmaink mennyiségét nem növeli. Kiegészítésképpen a kardiózás mellé mindenképpen szükséges erősítő edzés. Súlyokkal vagy saját testsúlyos gyakorlatokkal is célt érhetünk, és heti két erősítő edzéssel már látványos eredményt érhetünk el.

Edzés utáni étkezés

Nagyon fontos, hogy az edzést követően mihamarabb, lehetőleg fél órán belül fogyassz el egy gyümölcsös turmixot vagy zabpelyhes-joghurtos finomságot. Mást is választhatsz, a lényeg, hogy fehérje és szénhidrát legyen benne, mert így tudod csak hasznosítani az edzésmunkát, és növelni az izomzatodat.

Alvás

Kialvatlanul nem lehet eredményesen diétázni. Ha nem pihened ki magad éjszaka, akkor másnap éhezni fogsz a cukorra, az energiaszinted is padlón lesz, és nem tudod tartani sem a normális étkezést, sem az edzésmunkát. Aludj tehát sokat, és a szervezeted meg fogja hálálni!

Ez is érdekelhet: