Táplálkozás

Három őszi zöldség, amelyet nem éri meg kihagyni az étrendedből

Various fresh vegetables and lettuce on wooden surface

Brokkoli

És következzen a zöldségek legjava, a minden szempontból élversenyző brokkoli! Megosztó eledel, hiszen karakteres ízét sokan nem szeretik, de hozzáértéssel megszelídítve, még a gyerekek is szívesen elfogyasztják.

A rákmegelőzésben, daganatos betegségek kialakulásának csökkentésében igazi bajnok az élelmiszerek közt, de vitaminokban, ásványi anyagokban és rostban is gazdag élelmiszer. Gyulladáscsökkentő hatása is jelentős.

Elsősorban virágzatát fogyasztjuk, de leveleit és zsenge szárát is érdemes felhasználni a brokkoliból készült ételek megalkotásakor. Salátaként vagy sütőben sült rakott eledelek alapanyagaként is próbáljuk ki! Krémlevesként elkészítve pedig a gyerekeket is rá lehet vezetni a brokkoli megkedvelésére.

Ez is érdekelhet: