Diéta & Fogyás

Ideje, hogy megszabadulj a téli túlsúlytól: néhány tanács, hogy könnyebb legyen!

Saláta? Ilyen hidegben?

Teljesen természetes, hogy a hideg idő beköszöntével elkezdünk vágyni a tartalmas, meleg ételekre, és kissé idegenkedve tekintünk a frissítő salátákra. Apró trükkökkel elérheted, hogy ne a kalóriában bővelkedő, zsíros, húsos ételeket fogyaszd nap mint nap. Igyál meg egy csésze teát étkezés előtt: a meleg étel iránti sóvárgásodat is csökkenti, és még telíti is a bendődet, ezáltal utána már másképp tekintesz akár a salátára is, és talán megelégszel azzal, ahelyett, hogy nekilátnál a tartalmas húsos ragunak. 

A másik ilyen trükk, ha az étkezés elején elfogyasztasz egy bögre meleg zöldséglevest. Szintén kevésbé fogsz vágyni a gazdagon megrakott, gőzölgő tányéron pöffeszkedő kalóriabombára második fogásként, és valószínűleg beéred valami könnyedebb étellel is a vacsora lezárásaként.

Csak tudatosan!

Magunk mögött hagytuk a bőséges év végi, ünnepi lakomákat, ideje visszatérni a normális kerékvágásba. Lehet egy bögre kakaót inni, de ritkán tedd! Ehetsz pizzát, de maradj meg egy szeletnél, és ne váljon rendszeressé a fogyasztása! Lehet sütizni, de ne egy tállal tegyél magad elé, hanem maradj meg egy szelet tortánál! Ha figyelsz az elfogyasztott mennyiségekre, akkor lényegében bármit ehetsz, amit megkívánsz, csak maradj tudatos a döntéseidben.

Ez is érdekelhet: