Egészséges édességekReceptek

Isteni finom lisztmentes banános pekándiós palacsinta – 4 hozzávalóból!

4 hozzávalós pekándiós palacsinta recept

 

A meglepetés recept nem más, mint egy mogyóróvajas palacsinta! De mitől extra titkos? Nos, elárulom. Nincs is benne igazából tényleges mogyoróvaj.

 

 

 

 

HOZZÁVALÓK:

 

  • 1 kisebb vagy közepes banán
  • 2 nagy tojás
  • 2 evőkanál mogyoróvajas fehérje por + 1 evőkanál az öntethez
  • 1.5 evőkanál mandulatej
 

ELKÉSZÍTÉS:

 

  1. Kókuszolajjal kenj be egy tapadásmentes serpenyőt, hevítsd fel közepes fokozaton.
  2. Egy közepes tálban törd össze a banánt, amíg pépes állagú nem lesz, add hozzá a két egész tojást, keverd össze teljesen, majd végül add hozzá a mogyoróvajas fehérjeport is.
  3. Körülbelül két evőkanál kell a serpenyőbe egy palacsintához, amit nagyjából 1-2 percig kell sütni, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd meg. Nem lesz nagy palacsinta belőlük.
  4. Az öntethez keverj össze egy evőkanál mogyoróvajas fehérjét nagyjából másfél kanál mandulatejjel. Ha úgy érzed, hogy jó az állaga, már mehet is a palacsintára. Jó étvágyat! 🙂

Ez is érdekelhet: