Táplálkozás

Méregtelenítés? Ilyen nem létezik!

healthy eating and vegetarian diet concept - word detox with juice, fruits and vegetables

Baromság, de még jól is elsülhet

Méregtelenítés tehát nem létezik. Ha azonban valaki mégis úgy dönt, hogy változtatni akar, és egészségesebben szeretne élni, azt mindenféle drasztikus intézkedés nélkül elérheti. A képlet egyszerű: kevesebbet enni, jobb minőségű alapanyagokat fogyasztani, több zöldséget, gyümölcsöt enni, illetve heti háromszor-négyszer mozogni. Lehetőleg egy életen át.

„Az emberek egyszerű válaszokat várnak. Le akarnak fogyni, és egészségesebbek akarnak lenni úgy, hogy közben azért ne kelljen nagy áldozatot hozni érte. Tipikus példája ennek az a TV-ben reklámozott hasizomerősítő öv, amit tévézés közben használva elektromos impulzusokkal húzza össze ritmikusan, erősíti a hasizmot – évekkel ezelőtt ez óriási slágerterméknek számított. Ezért nagy üzlet a méregtelenítés is: azt gondolják, hogy ha most gyorsan végigcsinálnak egy méregtelenítő kúrát, akkor az rendbeteszi őket egy időre, és nem kell többet foglalkozni egészségükkel. De ez nem így van.”

 

Novák Hunor szerint az, aki egészségesen táplálkozik, és rendszeresen mozog, sokkal többet tesz azért, hogy sokáig egészséges maradhasson. Többet, mint egy-egy „méregtelenítő kúrával”. A pozitív hatást pedig mindenféle drága készítmény nélkül is könnyűszerrel el lehet érni.

„Gyakori probléma, hogy túlesszük magunkat, hogy nehéz ételeket fogyasztunk, ezzel együtt jár az elhízás és a hozzá kapcsolható szövődmények is. Egy átmeneti diétával mindenféle készítmény nélkül is érezhetjük, hogy jobb lett az egészségi állapotunk és a közérzetünk.”

 

Forrás: life.hu

Ez is érdekelhet: