Táplálkozás

Enni vagy nem enni? Avagy mit együnk és mit ne éhgyomorra?

Portrait young woman deciding whether to eat healthy food or sweet cookies she is craving sitting at table isolated white background. Human face expression emotion reaction. Diet nutrition concept

Tojás

Tojást is bátran ehetünk éhgyomorra, nem bántja a gyomornyálkahártyát, és a reggeli napszakban történő fogyasztása segít a kalóriabevitel csökkentésében, tekintettel a nap hátralévő részére.

Méz

A méz némi túlzással elengedhetetlen a reggelinél: tele van antioxidánssal, jótékonyan hat a gyomorproblémákra, baktérium- és gombaölő hatású, serkenti az agyműködést; csak a bevitt mennyiséggel bánjunk csínján, hiszen cukortartalma magas.

Áfonya

Az áfonya nemcsak finom, de sok-sok jót teszünk a szervezetünknek, ha rendszeresen fogyasztjuk. Jótékony hatással van a vérnyomásunkra, javítja a memóriánkat, és nem mellékesen az egyik legmagasabb antioxidáns-szinttel rendelkező gyümölcs.

Görögdinnye

A görögdinnye reggelire tökéletes, hiszen rengeteg folyadékkal látja el a szervezetünket a korai napszakban. Sok benne az A-, B1-, B6- és C-vitamin,antioxidáns vegyületei a béta-karotin és a likopin. Ásványi anyagokban is gazdag, káliumot, magnéziumot, vasat, szelént is tartalmaz.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: