Tojás
Tojást is bátran ehetünk éhgyomorra, nem bántja a gyomornyálkahártyát, és a reggeli napszakban történő fogyasztása segít a kalóriabevitel csökkentésében, tekintettel a nap hátralévő részére.
Méz
A méz némi túlzással elengedhetetlen a reggelinél: tele van antioxidánssal, jótékonyan hat a gyomorproblémákra, baktérium- és gombaölő hatású, serkenti az agyműködést; csak a bevitt mennyiséggel bánjunk csínján, hiszen cukortartalma magas.
Áfonya
Az áfonya nemcsak finom, de sok-sok jót teszünk a szervezetünknek, ha rendszeresen fogyasztjuk. Jótékony hatással van a vérnyomásunkra, javítja a memóriánkat, és nem mellékesen az egyik legmagasabb antioxidáns-szinttel rendelkező gyümölcs.
Görögdinnye
A görögdinnye reggelire tökéletes, hiszen rengeteg folyadékkal látja el a szervezetünket a korai napszakban. Sok benne az A-, B1-, B6- és C-vitamin,antioxidáns vegyületei a béta-karotin és a likopin. Ásványi anyagokban is gazdag, káliumot, magnéziumot, vasat, szelént is tartalmaz.
A cikk a következő oldalon folytatódik: