Diéta & Fogyás

6 tudományos tipp, melyek diéta és nehézségek nélkül segítenek a fogyásban

  1. Egyél jóízűen

Az étvágyunkat a ghrelin nevű hormon szabályozza. Ennek a szintje stressz hatására emelkedik, akkor pedig csökken, ha jóízűen eszünk. Ha tehát örömödet leled az evésben, nem fogsz olyan hamar megéhezni. De ha alig bírsz lenyelni valamit, azon fogod kapni magad, hogy nem sokára már a hűtőt nyitogatod.

Ha nem szeretsz valamilyen ételt, egyél helyette olyat, ami jól esik.

  1. Válaszd a megfelelő tésztát

A glikémiás index a vércukorszint megemelkedését jelzi 2 órával étkezés után. Minél alacsonyabb az index, a cukor annál lassabban kerül a vérbe, azaz, a szervezet kevesebb inzulint állít elő a cukor feldolgozására.

 

Ha viszont sok cukor kerül gyorsan a vérbe, a szervezet nagy mennyiségű inzulint termel, ami azt az üzenetet küldi az agynak, hogy újra itt az ideje az evésnek. Tehát, az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek előnyösebbek azoknak, akik fogyókúráznak.

 

A különböző típusú tészták különböző glikémiás indexszel rendelkeznek. Kutatások szerint a legjobb választás a spagetti, a legrosszabb pedig a makaróni.

 

Ez is érdekelhet: