Táplálkozás

Szálkásító étrend, mellyel elérheted a kívánt alakot!

Tavaly készültem fel először versenyre. Korábban tudatosan táplálkoztam, nem volt alacsony a szénhidrát bevitelem, tök szuper volt minden. Tavaly március környékén vágtam bele a versenydiétába (szálkásító étrendhez hasonló, picit keményebb). Az elején semmi gond nem volt, majd egyszer csak elkezdődtek a problémák, de végigcsináltam, szenvedtem. 2,5 hónap alatt leadtam -8 kilót, de senkinek se kívánom, hogy úgy adjon le akár egy kilót is, ahogyan akkor én. Természetesen, a szervezetemtől mindent visszakaptam, mert 2,5 hónap alatt kizsigereltem. Visszaszedtem a leadott kilókat, újra kényszerevés csapdájába voltam, falási rohamok törtek rám, nagyon kemény volt felállni a padlóról. Az idei se volt piskóta, de nem viselt meg annyira, mint az első. Viszont úgy döntöttem, hogy több versenyre nem készülök, mert nem akarom tönkre tenni a szervezetem teljesen!

Ha ezek után is kezdőként bevállalod a szálkásító étrendet, legyen, de én azt tanácsolom, hallgass rám, és tanulj a hibámból, más hibájából! 

Ha kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal!

ÉTREND

1. étkezés: Fehérjés-epres zabkása (zabpehely, víz vagy növényi tej pl. kókusztej…, fehérje, eper)

2. étkezés: Mandula

3. étkezés: Grill csirkemell, (szárazon mért) köles, friss saláta 

Edzés után: fehérje shake (fehérje, szőlőcukor)

4. étkezés (edzés után 1 órán belül): Grill csirkemell, (szárazon mérve) köles, friss saláta

5. étkezés: Grill halfilé, párolt brokkoli

6. étkezés: Zsírszegény túró (lágyítható fahéjjal, fehérjével, joghurttal)

/Mennyiségeket szándékosan nem írtam, mert személyre szabott étrendeket szoktam írni. Plusz megadom, hogyan egyen a haladó súlyzós, illetve kardió edzés napokon.)

Szerző: Földi Tímea

3 gyermekes fitness modell anyuka, wellness-fitness-életmód-tanácsadó, aerobik és piloxing oktató

Ez is érdekelhet: