
SÜTŐTÖKÖS ZABKÁSA
HOZZÁVALÓK (1 SZEMÉLYRE):
40 g zabpehely
1 ek vaníliás fehérjepor
100 g sütőtökpürés
pár csepp energiamentes folyékony édesítőszer
aprított mogyoró (vagy dió vagy mandula)
őrölt fahéj
Elkészítése: A zabpelyhet vízben főzzük fel, majd főzés közben keverjük hozzá a fehérjeport és a sütőtökpürét. Ha a kása elkészült, ízlés szerint édesítjük, majd tálaljuk aprított mogyoróval és őrölt fahéjjal megszórva.
TOFURÁNTOTTA
HOZZÁVALÓK (1 SZEMÉLYRE):
125 g tofu
30 g spenót (lehet mirelit is)
¼ fej vöröshagyma
1 ek olívaolaj
1 szelet teljes kiőrlésű kenyér
1 db paradicsom
só
bors
ízlés szerinti zöldfűszer
Elkészítése: A tofuból nyomjuk ki a felesleges vizet, majd villával törjük össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ízesítsük zöld fűszerrel. Az olívaolajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, majd fonnyasszuk meg rajta a spenótot is, végül keverjük hozzá a tofut. Teljes kiőrlésű kenyérrel, paradicsommal tálaljuk.
ALMÁS-MOGYORÓVAJAS SMOOTHIE
HOZZÁVALÓK (1 SZEMÉLYRE):
1 ek vaníliás fehérjepor
1 db alma
1 csésze mandulaital
1 ek natúr mogyoróvaj
őrölt fahéj
Elkészítése: A meghámozott almát a többi hozzávalóval együtt turmixgépben dolgozzuk simára. Őrölt fahéjjal meghintve tálaljuk.
Forrás: dietaesfitness.hu