
Kulináris célokra
A sötétzöld tökmagolaj ízében és illatában intenzíven fellelhető az alapanyag karakteres íze. Intenzív mogyorós íze van és rendelkezik egy jellegzetesen keserű ízzel is. A tökmagolajat sokszor párosítják almaecettel. Felhasználják desszertekhez is, a vaníliafagylaltnak például kiváló diós ízt ad. Ausztriában igazi csemegének számít, a sütőtökleveshez és más helyi ételekhez előszeretettel adagolják.
Paraziták ellen
A parazitákat kilehet irtani a tökmagolaj, hagyma és szójatej kombinációjával. A férgek eltüntetéséhez három óránként kell egy kis kanál tökmagolajat elfogyasztani. Ezután a beáztatott tökmagokat el kell fogyasztani fél hagymával, fél csésze szójatejjel és egy teáskanál mézzel elkeverve. Ezt a keveréket össze kell turmixolni és naponta háromszor három napon át kell fogyasztani.
A cikk a következő oldalon folytatódik: