Pho leves
A pho levest általában reggelire fogyasztják és francia gyökerekre vezethető vissza. A húsokkal gazdagított levest is nagyon bártan fűszerezik. legtöbbször gyömbérrel, fokhagymával, csillagánizzsal, jalapeno paprikával, korianderrel, mentával, bazsalikommal, avokádóolajjal. Rizstésztával tálalják. Gondosan megválogatott alapanyagai révén mindent megkap vele a szervezet, amire szüksége van, fehérjét, zsírokat, szénhidrátot, vitaminokat és ásványi anyagokat. Egy csésze pho leves csupán 400 kalóriát tartalmaz, és gyakran a főételt is helyettesíti náluk.
Vietnámi nyári tekercs
A vietnámi, húsos nyári tekercs merőben más, mint az itthon kapható mirelit vagy épp az olajban tocsogó tavaszi tekercses változat. Sokféleképpen és gyorsan elkészíthető, ráadásul egészséges is. A tekercs töltelékéhez bármilyen alap válaszható, létezik sertéshúsos, garnélarákos változat olyan fűszerekkel ízesítve, mint például koriander, halszósz, fekete bors, chilipehely, fokhagyma, menta, bazsalikom.
Vietnámi tojásos kávé
A sűrített tejből készült vietnámi kávét desszertként fogyasztják, ízét kardamommal, fahéjjal, vaníliával, szerecsendióval és négy habosra vert tojássárgájával dobják fel, amitől a kesernyés kávé íze kellemesebb, krémesebb, tömörebb lesz. A kávét nem presszógépben főzik, hanem követlenül csöpög le egy, a pohárra helyezett szűrőn keresztül.