Edzés

Így változz át 30 nap alatt

Jackie Warner hatékony erősítő és zsírégető programja maratoni edzések és extrém diéták nélkül segít, hogy rövid idő alatt csúcsformába hozd magad!

Nem annyira lehetetlen, mint elsőre hangzik

Csak arra kell ügyelned, hogy tényleg tartsd az étkezéseket, és a 30 napot valóban feszített tempóban csináld végig.
Általános tapasztalat, hogy az edzés kezdő időszakában mindig könnyebb a fogyás és az izomépítés, de ahogy haladsz előre, egyre nehezebb a dolgod. Brad Schoenfeld erő- és kondicionáló edző ezt azzal magyarázza, hogy minél alacsonyabb a testzsír mennyisége, annál nehezebb a tiszta izomtömeg növelése. Vannak azonban lépések, amelyek a maximális fogyás mellett segíthetnek az izomveszteség minimalizálásában. A következő útmutatást követve anyagcsere-lassítás nélkül szabadulhatsz meg a zsírtól! Ha egy hónapon keresztül betartod az itt leírtakat, garantáltan látni és érezni fogod a különbséget!

Használd ki az edzésidőt!

Hogy egy edzés alkalmával a lehető legtöbb kalóriát tudj elégetni, az olyan gyakorlatokat részesítsd előnyben, amelyek több izmot és ízületet dolgoznak meg egyszerre. Ilyenek a guggolások, kinyomások, fekvőtámaszok és evezések, amelyek hatékonyan céloznak meg nagyobb izomcsoportokat, így hatékony zsírégetők.

A kardióval csak óvatosan!

Ha túl sok időt töltesz a futópadon, előfordulhat, hogy a kívánttal épp ellentétes hatást váltasz ki. Kalóriahiányos állapotban kardiózni valójában olyan, mint éhezni. A testednek viszont energiára van szüksége, és ha nem kapja meg, nem tud kellőképpen regenerálódni, és előbb-utóbb fel fog lázadni! Ez akár hormonális változásokat is előidézhet, csökkenhet a tesztoszteron mennyisége, viszont nőhet a stresszhormonként ismert kortizol szintje.
Jackie Warner sztáredző wellness-specialista szerint a túlzásba vitt kardiózás másik hátulütője, hogy a tartós megterhelés következtében a tested a zsírral együtt az izomszövetet is kénytelen ’elégetni’, így ahelyett, hogy megerősödnél, lesoványodsz, és a zsír sem tűnik el teljesen.

Gondoskodj az üzemanyagról!

Warner azt javasolja, hogy edzés előtt fél órával együnk. Fontos, hogy legyenek benne gyors és lassú felszívódású szénhidrátok is, mint például a gyümölccsel fogyasztott zabkásában. Edzés utánra pedig szénhidrátban, fehérjében és egészséges zsírokban gazdag ételkombót válassz, pl. tojást, teljes kiőrlésű pirítóst vagy szabadtartásból származó pulykahúst. Sose hagyj ki vagy késleltess étkezést, mert a tested ilyenkor a cukor és zsír után az izmot is elkezdi lebontani.

A túlzott kalóriamegvonás szintén rabdomiolízishez vezet. Schoenfeld javaslata: Válaszd ki az elérni kívánt ideális testtömeget, és szorozd meg kb. harminccal. Egy 55 kilós versenysúly eléréséhez ennek alapján kb. 1650 kalóriát kell elégetned naponta.
Napi három fehérjedús étkezés elegendő tápanyagbevitelt biztosít az izmok fejlődéséhez. Lehet többször kevesebbet enni, bár ennek termogenikus haszna tudományosan nem bizonyított.

Aludj sokat!

A minőségi alvás feltölti az agyat és a testet, és több mint valószínű, hogy te sem alszol eleget! Az Egyesült Államok atlantai Járványvédelmi és Betegségmegelőzési Központja 2014-ben népbetegséggé nyilvánította az alvásmegvonást. A szintén amerikai Nemzeti Alvás Alapítvány előírásainak megfelelően egy 18-25 éves felnőttnek napi 10, egy 26-64 évesnek napi 7-9 óra alvásra van szüksége. A kevés alvástól nem csak az energiaszint és koncentráció csökken, de megnövekedhet a magas vérnyomás, a cukorbetegség és az elhízás veszélye is.

 

Melyek a legjobb ételek? Lapozz és megtudod >>

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: