Táplálkozás

Mit szabad enni este 6 után?

Bizony, jól látod! „Enni este 6 után”! Nem viccelünk! A sokáig köztudatban keringő badarság, miszerint este 6 után már nem szabad enni, szerencsére mára már kezd kihalni a fejekből, mégis azért akadnak még néhányan, akiknek valósággal lelkiismeret furdalást okoz még mindig az esti étkezés. Megnyugtatlak, nem az a lényeg, hogy mikor eszel, hanem az, hogy mit, pontosabban mit mikor! Nézzük csak meg, mit ehetünk az esti órákban!


Mitől függ az esti étkezés?

Két fontos tényező befolyásolja az esti étkezés összetételét, mégpedig a napi aktivitásod, valamint a tápanyagszükségleted.
Napi aktivitás: milyen munkát végzel, irodai vagy fizikai? Ha lejár a munkaidőd du. 4-6 után már csak ücsörögsz a fotelban, vagy otthon a ház körül aktívan tevékenykedsz, esetleg elmész még edzeni egyet?

Tápanyagszükséglet: ezt nagyban befolyásolja a napi aktivitás, hiszen pontosan attól függ, hogy a szervezetednek mennyi szénhidrátra, zsírra és fehérjére van szüksége, hogy milyen aktivitással mocorogsz a napod folyamán.

Tehát, ha este sokáig aktív vagy, máshogy alakul a napi tápanyagszükségleted, mint annak, aki nem az. Természetesen nem kell megijedni az este nem aktívoknak sem, hisz ez még nem jelenti azt, hogy ők akkor most már csak fotoszintetizálhatnak ezután sőt! Pont erről van szó, hogy nem ez a megoldás! Mindjárt mutatjuk is, mit tehettek, pontosabban mit ehettek!

 

Hogy mi a diétás vacsora titka? LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: