Táplálkozás

5 dolog, amit soha nem lenne szabad tenned evés után

Az alábbiakban néhány olyan káros szokást mutatunk, melyet érdemes kiiktatnod az étrendedből vagy legalábbis étkezések után ne tedd meg ezeket!

5 dolog, amit soha nem lenne szabad tenned evés után

Vannak olyan dolgok, amik egy idő után szokássá válnak, az emberek többsége pedig nem is foglalkozik azzal, hogy ezek a szokások ártanak vagy sem. Ha sportolsz, ha nem, akkor is oda kell(ene) figyelned az egészséges táplálkozásra és arra is, hogy mit teszel közvetlenül evés után.

Összegyűjtöttem nektek 5 olyan dolgot, amit szinte minden ember csinál, pedig egyáltalán nem kellene, mert hatalmas károkat okoznak vele! 

5. Étkezés után néhány órával ne dohányozz!

A nikotin megköti az oxigént, így sokkal nehezebben fogsz emészteni, és a rákos betegségek is hamarabb kialakulnak. Az étkezés utáni dohányzás olyan, mintha egyszerre 10 szál cigarettát szívnál el.

4. Étkezés után közvetlenül ne egyél gyümölcsöt!

A gyümölcsöket mindig étkezés előtt fogyaszd el, ugyanis ezzel nagyon lelassítod az emésztésed. A gyümölcs az elfogyasztott élelmiszerrel keveredve különböző erjedési folyamatokat indíthat be és a tápanyagok felszívódását is lassítja. Oda kell figyelni, hogy a gyümölcsfogyasztás és az étkezések között legalább 1 óra teljen el. Ha gyümölcsöt eszel étkezés után gyomorégés, puffadás és emésztési problémák alakulhatnak ki.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: