5 durva hiba, amit szálkásítás alatt elkövethetsz

okt. 04 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Sokan hajlamosak arra, hogy kevésbé informáltan rögtön belefussanak azokba a hibákba, amelyek a legelterjedtebbek – és egyben a legnagyobb károkat is okozhatják a diéta és edzés alatt. Most megnézzük ezeket a legalapvetőbb edzés-hibákat, hogy Te biztos ne kövesd el őket az utolsó szakaszban, a szálkásítás alatt.

5 durva hiba, amit szálkásítás alatt elkövethetsz

5. A hasazástól tűnik el a pocak – TÉVEDÉS

Az első és legtrendibb hiba, amikor azt hiszik, hogy a felülésekkel lokálisan lehet leégetni a hason lévő zsírt. Sajnos vagy nem, de a zsírszövet nem képes összehúzódásra és elernyedésre, és ezzel a mozgással maximum a háj alatti izomszövetet erősíted, de a rajta békésen megülő felesleggel nem teszel semmi látványosat. A hasazások a hasizmodat erősítik, de nem égetik le felette a zsírt – ugye sokan a hasazás közben fellépő égető érzést is tévesen a zsírégetésnek tulajdonítják.
Igazából mindenkinek kockás a hasa, hiszen ilyen a hasizmunk anatómiai felépítése, de a hasunk akkor lesz feszes, ha megszabadulunk a felette tornyosuló zsírrétegtől. Ez pedig legfőképp az étrended függvénye lesz!

 

4. A fogyi-öv vagy a nagy pulcsiba öltözés segíti a zsírvesztést – TÉVEDÉS

A látszat néha csal. Valóban centimétereket lehet karcsúsodni, hirtelen akár kilókat is leadni, de ez igazából víz vesztés és nem a zsír csökkenése! Talán valamelyest felgyorsul a zsírégető folyamat, de igazából sokkal fontosabb tényező, hogy a meleg miatti víz és elektrolit vesztés miatt könnyen rosszul lehetsz, romlani fog a teljesítményed – ami pedig pont az intenzív (zsírégető) edzésnek vet gátat! Ne csak látszólag akarj vékonyabbnak tűnni, inkább tegyél érte kemény edzéssel és szigorú diétával, minthogy ilyen trükkökhöz folyamodj. Nyáron úgyis fény derül mindenre 😛 😀

 

Lapozz!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: