Edzés

Nagyon megéri bolgár guggolásokat végezned. Megmondjuk, miért:

Én személy szerint nagyon szeretem a funkcionális edzést és a guggolás is közéjük tartozik. Nagyon sokféleképpen lehet végezni és nagyon hatékony. Most egy kegyetlen fajtáját hoztuk el, a bolgár guggolást.  Tudom, sokaknak ez a gyakorlat nem mond semmit, mert leginkább csak a lábtolót és a guggológépet használják, de nagyon megéri szabad súllyal guggolni a stabilitás fejlesztése érdekében illetve különféle változatokat csinálni belőle, különféle súlyokkal. Nagyon sok előnye van a bolgár guggolásnak, amik miatt érdemes rendszeresen végezned. Íme:

 

A bolgár guggolás előnyei

7. Nagyon hatékony zsírégető!

Csakhogy tisztázzuk:a hatékony és gyors zsírégetés leggyorsabb módja nem a végeláthatatlan kardio edzésekben rejlik, hanem az izomépítésben.  A bolgár guggolások segítenek a teljes test izomzat építésében (de nagyon fontos, hogy helyesen végezd!). Tehát sokkal jobban megéri a kardio edzéseket ritkítani és komplex erősítő edzésekre koncentrálnod – és nem, nem leszel tőle hatalmas, csak formás, szépen kidolgozott és vonzó 😉

6. Még a hasizmaidat is keményen megdolgoztatja!

Sokaknál a legfőbb oka annak, hogy edzeni kezdenek, hogy kidolgozott hasizmokat szeretnének. Csak felüléssel ez sajnos nem megvalósítható, ennél azért komplexebb gyakorlatokra van szükség, hogy szép, formás, kidolgozott hasizmod legyen (bár a legfontosabb itt is a tiszta étkezés!) A bolgár guggolás megformálja az egész testedet, beleértve a törzset és a feneket is.

 

5. Viszonylag gyorsan látható és érezhető lesz az eredmény

Tény hogy bármilyen típusú guggolás kidolgozza a lábaidat, combodat és vádlidat. Ráadásul a bolgár guggolások, segítenek anabolikus állapotba jutni. Ezen kívül hatalmas mennyiségű tesztoszteront szabadítanak fel a testedben, ami sokkal gyorsabb izomnövekedéshez és izomtömeg építéshez vezethet.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: