Imádom a tésztákat és tudom, hogy sokan így vannak vele. Nem feltétlenül kell lemondanunk ezekről az élvezetekről, csak egészséges verziót kell választani. Hoztunk egy ínycsiklandóan finom gnocchi receptet.
Egészséges gnocchi recept
Hozzávalók /gnocchihoz
1 maroknyi friss ruccola saláta
1 nagy burgonya
1 tojás sárgája
1 bögre zabliszt
só
Hozzávalók / szószhoz
4 evőkanál vaj
1 teáskanál chili pehely
1 citrom reszelt héja + leve
parmezán sajt
Elkészítés:
A krumplit vágd négyfelé és főzd meg sós vízben. Ha kész, tedd egy tálba és nyomkodd szét villával vagy krumplinyomóval.
Botmixerrel turmixold össze a salátát a tojássárgájával. Ha kész, add hozzá a krumplihoz. Sózd ízlés szert, majd adj hozzá egy kis lisztet, keverd el jól. Így adagold hozzá a maradék lisztet is. Gyúrd jól össze.
Vágd 6 szeletre a tésztát, majd nyújts vékony csíkokká. Vágd fel kisebb darabokra, kb 3-4 cm-es darabkákra. Ha nincs otthon olyan fa lapod, amin végig görgetheted a kis gnocchikat, használd a villa hátulját.
Forralj vizet, majd tegyél bele egy adag nyers gnocchit, amit 3-4 percig főzz vagy addig, míg meg nem puhul és fel nem jön a víz tetejére.
Eközben készíts elő egy serpenyőt, 1 evőkanál vajjal és kezdd el melegíteni közepes lángon. Amint kész a gnocchi, tedd a serpenyőbe, majd pirítsd meg egy kicsit.
Egy másik serpenyőbe tegyél 3 evőkanál vajat. Lassan melegítsd fel. Add hozzá a chilit és a citromreszeléket. Néhány perc múlva, mikor elkezd kicsit bebarnulni, add hozzá a gnocchit. Vigyázz, nagyon gyorsan megéghet, tartsd rajta a szemedet.
A végén szedd ki tányérra és locsold meg egy kis citromlével, majd reszeld rá a sajtot.