Ki ne szeretné a tiramisut! Sajnos elég sok cukor van a hagyományos változatában, ezért elhoztuk Nektek az egészséges variációját, ráadásul házilag készítheted el hozzá a babapiskótát is. Nézd meg, hogyan készítheted el a házi, egészséges és fehérje dús változatot.
Egészséges tiramisu – házi babapiskótából
BABAPISKÓTA:
Hozzávalók:
7 tojás
7 púpozott ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
5 ek. nyírfacukor vagy eritrit
csipet só
habzsák, sütőpapír
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A tojások sárgáját keverjük krémesre az édesítővel, majd kanalanként hozzákeverjük a teljes kiőrlésű tönkölylisztet is. Közben a tojásfehérjéket a csipetnyi sóval kemény habbá verjük és a lisztes masszához keverjük.
Egy habzsákba töltsünk a masszából és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk babapiskóta alakú csíkokat kb. másfél cm-re egymástól. Érdemes a csíkok tetejére még egy réteget nyomni, hogy magasabb legyen.
Sütőben arany barnára sütjük, kb. 5 perc alatt. Hagyjuk kihűlni és kiszáradni.
Ha nincs időd sütni, akkor a Mannernek van teljeskiőrlésű babapiskótája.
Lapozz és nézd meg, hogyan készítheted el a tökéletes, egészséges krémet! 😉
A cikk a következő oldalon folytatódik: