Diéta & Fogyás

Ezeket edd, ha lapos hasat szeretnél!

Alapvetően az étkezésen múlik a súlyvesztésünk sikerességének vagy bukásának lehetősége. Edzhetünk akár naphosszat is, ha mellette nem figyelünk kellő módon arra, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe!

 

 

Alapszabályként elmondható, hogy éheztetni magunkat teljesen felesleges sőt, nagy badarság is, hiszen a bumeráng ha visszacsap, akár duplán is felszedhetjük azt, amit nagy nehezen leadtunk.
Legcélszerűbb hát olyan ételeket választani, amik magas rosttartalommal rendelkeznek, nem puffasztanak, valamint magas az antioxidáns és a fehérjetartalmuk.

A teljesség igénye nélkül mutatunk most párat, amit akár még esti nassként is fogyaszthatsz!

 

Görög joghurt

Fehérje tartalma magasabb az átlagos joghurtnál, ezzel némileg segít csökkenteni az éhségérzetet, több ideig érzed eltelítve magad. Ezen kívül a benne lévő probiotikumok egyensúlyban tartják a bélflórák működését, segítve ezzel a puffadás elkerülését.

 

Savanyú káposzta

A téli időszakban igazi szuperkaja, hiszen magas C-vitamin tartalmának köszönhetően segít megelőzni a betegségeket. A benne lévő anyagoknak köszönhetően szintén a bélműködés helyreállításában játszik fontos szerepet, segítve ezzel a zsírégetést.

 

Grapefruit

A savanyú és keserű ételek, mint amilyen a grapefruit is, az emésztés könnyítésével serkentik az anyagcserét. Érdemes tehát étkezések előtt pár gerezdet fogyasztani belőle, de ha épp más nincs kéznél, akkor a citromos víz is hasonlóan jótékony hatást vált ki.

 

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: