Hogyan tartsd életben a motivációt? Bevált tanácsokkal készültünk

jan. 29 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Megeshet, hogy a kezdeti nagy lendületed mára már alábbhagyott. Hogy mégis sikeresen elérhesd a célod, mutatunk pár tippet arra nézve, hogy hogyan maradhatsz motivált a mindennapokban!

5. Reális célt tűzz ki!

Ha olyan terveid vannak, amelyek megvalósítása szinte lehetetlen, akkor már előre könyvelheted is a biztos bukást. Nagyon fontos, hogy irreális célok helyett tisztán láss és tudd, hogy magadhoz képest mi az, amit el tudsz érni! Ha másképp nem megy, kérj szakértői segítséget. Legyenek kisebb, könnyebben és gyorsabban elérhető céljaid, amikre a végcélt feltagolod, így folyamatosan fenntarthatod a motivációt ezek ismételt elérésével!

 

4. Készíts jegyzetet sikereidről!

Annak érdekében, hogy elkerülhesd az elkeseredést, érdemes egy füzetben vagy a laptopodon, telefonodon jegyzetet készíteni arról, hogy honnan indultál, hány kiló voltál, a hasad, combod stb. hány cm átmérőjű és ezt heti vagy havi 1 alkalommal újra dokumentálni! Viszont fontos, hogy ne vidd túlzásba, főleg a mérlegelést, nem kell minden nap mérned magad, másrészt nagyon fontos tudnod, hogy ha sportolsz, vagyis súlyokkal is dolgozol, akkor az izomtömeg növekedése miatt a mérleg nyelve lehet meg sem fog mozdulni, viszont centikben látványos eredményeket érhetsz el!

 

Még nincs vége. Lapozz!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: