Diéta & Fogyás

A narancsbőr a nők 90 százalékát érinti. Szörnyen makacs egy dolog, de tehetsz ellene!

Sajnos a nők kicsit jobban szenvednek a jelenségtől, amit úgy hívunk: narancsbőr. Szörnyen makacs egy dolog, nekem az ismeretségi körömben alig van olyan ember, aki ne szenvedne tőle. Persze a pasik ebből is többnyire kimaradnak.. De szerencsére lehet tenni ellene!

 

Habár nem azt mondom, hogy meg kell venni minden csodakrémet, azonban más praktikák akár be is válhatnak. És hogy miért nem működik se az olcsóbb, se a drágább narancsbőr elleni krém? A következő sorokban erre is megadom a választ.

 

 

Mi is az a narancsbőr?

Nos, amiért ilyen látványos dolog, az azért van, mert a zsírszövet szépen kitüremkedik. Mivel a férfiaknak és a nőknek eltérő a bőrszerkezete, így a férfiaknál ritkábban alakul ki. De erről már esett szó. A zsírszövet, amivel minden ember rendelkezik, zsírlemezkékből van felépülve, melyeket rostos kötőszövet öleli körbe. A nőknél ezt a kötésmintát az ösztrogén nevezetű női hormon alakítja ki. Egészen máshogy néz ki ez a kötőszöveti rost nőknél és férfiaknál, ugyanis míg a nőknek ezek a rostok függőleges futnak, amiből néhol a zsírréteg felfelé buggyan, addig a férfiaknál ez átlósan és keresztben fut. Ezért van az, hogy a férfiak többsége – nézzen ki bárhogy is – nulla narancsbőrrel szaladgál. Egyszer fogok írni arról, hogy miért nem fair nőnek születni. De tényleg.. Na de ez most egy másik téma. Vissza a narancsbőrre.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: