Táplálkozás

A leghizlalóbb esti nasik + alternatívák!

Girl and night snacks

Az esti nassolást mindannyian jól ismerjük. Elengedhetetlen kelléke az otthoni filmezésnek, baráti összejöveteleknek, de a mozizás is elképzelhetetlen egy kis popcorn vagy nachos nélkül. Az esti csemegézések alkalmával egyáltalán nem kedvezünk a testsúlyunknak, mégis könnyedén elcsábulhatunk. Most mutatunk néhány alternatívát, amikre érdemes lecserélni az egészségtelen falatokat.

Esti nasik és amikre érdemes lecserélni őket

Chips

A chip az örök klasszikus. Már ezerszer hallottuk és olvastuk is, hogy mennyire egészségtelen, mégis képtelenek vagyunk ellenállni neki. De miért is egészségtelen annyira? A burgonyaszirmoknak óriási a kalória- és a zsírtartalma, emellett jelentős sómennyiségről és az ízfokozókról is beszélhetünk az esetükben. Ha mindenképpen egy ropogós nassra vágysz este, inkább válaszd az édesburgonya chips-et vagy bármilyen egészséges chipset, amit otthon könnyedén elkészíthetsz (Recepteket ITT találsz)

  

Pattogatott kukorica

Sokan azt hiszik, hogy a popcornt lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatják, akár az éjszaka közepén is. Persze attól is függ, hogy milyen faját választunk. Ugyanis a natúr popcorn tápanyagban dús élelmiszer, ellenben az olajban pattogatatott, ízesített társaival. Ha már mindenképpen popcornt szeretnél enni, válaszd a levegőn pattogatott kukoricát, hisz ebben van a legkevesebb kalória – ezzel szemben a mikrós változat kétszer annyit is tartalmazhat.
A mikóban pattogtatható kukoricák címkéjét olvasva szembesülhetsz azzal, hogy mennyi ízfokozót és adalékanyagot is tartalmaz ez a nass. Válaszd a natúr verziót és szánj kicsit több időt az elkészítésére, amivel sok kalóriát spórolhatsz meg magadnak és ízesítsd természetes fűszerekkel te magad – pl. chilivel, lime-al, korianderrel és himalája sóval.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: