Táplálkozás

Így segít a menta az alakod tökéletesítésében

A menta az egyik legnépszerűbb fűszer- és gyógynövényünk. Érdemes alaposabban megismerned, ugyanis nagyon jó hatásai vannak A gyomorbajoktól elkezdve az étvágyad csökkentéséig.

 

Már a görögök is használták a mentát

Már az ókori görögök is ismerték a menta jótékony hatásait, elsősorban balzsamozásra használták, de manapság már nem csak a gyógyászatban, hanem az élelmiszeriparban és a szépségiparban is hasznát vesszük. Sőt, a különféle betegségek kezelésében is segítséget nyújt. Gyógyító erejét a benne található illóolajnak köszönheti. De gazdag folsavban, kalciumban, fluorban, vasban, szelénben és cinktartalma is magas. A vitaminok közül A-vitamint, B12-vitamint, C-vitamint, és K-vitamint tartalmaz.

Tökéletesíti az alakodat

Na, ez lehet a legjobb hír a mentával kapcsolatban, amit lehet, még nem tudtál: a menta tea a tökéletes alak elérésében is segít. Egyrészt, erős íze miatt elűzi az étvágyat. Vagyis, ha esténként rád tör a farkaséhség, akkor csak főzz egy adag menta teát és kortyolgasd el. Kifejezetten jó hatással van a belek mozgására és enyhíti a székrekedést. Ha nem vagy tea párti, akkor a vizedbe, turmixodba is rakhatod. Uborkával, citromfűvel még hatásosabban fejti ki a jótékony hatását és nagyon finom.

TIPP: Készíts otthon hideg frissítőt – turbózd fel a vizedet uborka szeletekkel, citromlével és mentával. Vagy akár le is préselheted és ezt keverd a vizedhez. Vidd magaddal a melóba/suliba!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: