Diéta & Fogyás

Miért nem sikerül fogynom?? / 5 ok állhat a háttérben

Ez az örökzöld téma folyton előkerül, valószínűleg nem véletlen. Sok a buktató, amiken sokan el is buknak! Sokszor halljuk az „én mindent megteszek, de nem fogyok semmit!”című mondatokat. Ha jobban beleássuk magunkat a tökéletes válasz keresésébe, akkor – hacsak valamiféle egészségügyi bajság nem áll a háttérben -, akkor bizony a helytelen táplálkozási szokások között keresendő a bűnös!

Íme néhány általános tévhit és hiba, amit elkövetünk!

1. Diétás ez, lájt az, lowcarb amaz stb…

Hát pont ezek azok az élelmiszerek, amikre nem árt nagyon, de nagyon odafigyelni. Lehet, hogy kevesebb bennük a zsír, de vajon mennyi a cukor? És fordítva… Vajon a kalóriamennyiséget és a szénhidrátot tekintve belefér egy tiszta, diétás étrendbe? Vagy nem furcsa, hogy szénhidrát csökkentett, közben pedig több száz kalória egy adag? Valami nem stimmel, igaz? Aztán ott vannak a cukormentes termékek, ami bár cukormentes, de mégis milyen jó telt íze van!Lehet, hogy a zsírtól? Bizony! Ráadásul most ettem egy diétás kutyafülét és 30 perc múlva éhen halok! Talán ismerős a helyzet, ugye?
Ha bűnözni akarsz, mert totál kivagy a diétától, akkor lehetőleg ne ezekkel tedd, hanem válassz gyümölcsöt, vagy magvakat, vagy akár bűnös „finomságot”, de tudd, hogy hol a határ a célod érdekében!

 

 

2. Zab, zabszelet, zabpehely, müzli, dobozos, magvas

Legtöbben sajnos egy diétás étrendben a zabpehely vagy a müzli hallatás egyből a dobozos, magvas, ízesített gabonapelyhekre asszociálnak. Az oké, hogy vannak benne egészségesnek mondható magvak, méz és esetleg egy kis zab is. Viszont emellett tele vannak cukorral és javarészt gyorsan felszívódó „gonosz” szénhidráttal! Érdemes natúr zabpelyhet választani, amit Te magad ízesíthetsz be ( na, nem cukorral és csokival :D), a müzli pedig lehetőleg cukor nélküli magvak és gabonafélék keveréke legyen.

 

Még nincs vége, megéri lapoznod!

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: