Edzés

A nőies tónusos vállért – 3 hiba, amit ne kövess el

Rengeteg ellentmondásos dolgot lehet olvasni az interneten a sporttal és táplálkozással kapcsolatban! Hol azt írják, hogy számolj kalóriát, hol azt, hogy makrókat, vagy este hat után ne egyél, élj zöldségen és gyümölcsön! Csak kardió mozgást végezz, ne súlyzózz soha. Csak saját testsúllyal edz.

Most elmondom mi a TITOK! 

A munka!

 Fektess bele munkát. Fektess abba energiát, hogy a valós információkat, tudásanyagot összeszedd. Ne himihumi butaságokat, innen és onnan összeszedett félinfókat gyűjtögess össze. Keress hiteles versenyzőt, vagy edzőt a környezettedbe. Olvass szakkönyveket, konzultálj számodra hiteles edzőtársakkal. 

És dolgozz keményen!

Ne hidd el a könnyűnek mondott edzésmódszereket, a csodaszerek meséit. Egyszerűen csak rakj bele MUNKÁT! Ne hazudj magadnak és másnak sem! Állj bele a feladatba. Itt eredményt csak akkor érsz el, ha megküzdés érte. 
Ezek tények! Ez a TITOK!

Nézzük kifejezetten a vállat, mint izomcsoportot.

Három olyan hiba, amit elkövethetsz a váll edzése során:

1. nem edzed elég gyakran a vállad!
Általánosan mondom, hogy az emberek többségének nehezen fejlődik ezen izomcsoportja. Igy a heti egy válledzés kevés. Ne féljetek többszőr edzeni, meg fogja hálálni. Sót, ha nagyon el van maradva, bátran passzintások be egy-két gyakorlatot más izomcsoport után. Pl.láb

 

Mindig is vékony kiscsaj voltam. És mikor az edzést kezdtem, kb. a két kilós súlyt sem bírtam el. De kitartással és alázattal, minden lehetséges. Nézd:

2. nem edzed meg rendesen!
A vállnak egy első, oldalsó és hátsó része is létezik. Ne kövesd el azt a hibát, hogy mindig csak a nyomó gyakorlatokat csináljátok. Vagy csak az oldalemelést. Esetleg a hátsó részéről megfeledkeztek teljesen. Becsülettel csináld meg, amig csak a szufla bírja.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: