Edzés

Otthoni edzések gyerek(ek) mellett (videó!)

Nagyon sok anyukától hallottam már, hogy ‘nem tudok gyerek mellett edzeni… nincs időm rá…sok a dolgom…’ stb. Erre csak azt tudom mondani, és lehet, hogy kemény leszek, de ez az igazság, és én őszinte ember vagyok: Ha valaki edzeni akar, akkor az edzeni is fog és nekem is van három gyerek. (!)

 

Elég legyen az önsajnálatból, tessék felállni a kanpéról és nem kifogásokat keresni, hanem megoldásokat!

Anno két kisgyerek mellett kezdtem el bevezetni a rendszeres testmozgást a mindennapjainkba. Őszintén? 80 kilósan, 10 percet se bírtam és az még csak a bemelegítés volt. Tudtam, hogy fokozatosan, egyre jobb és jobb lesz. Általában akkor tornáztam, amikor a nagyobbik oviban volt, a kisebbik pedig játszott vagy aludt. De ha egyik sem, akkor együtt tornáztunk vagy délután, mikor apa végzett a munkából, vigyázott rá(juk). Igen, apukájuk! Tudom, hogy sok férj/társ hulla fáradtan ér haza a munkából, de! azt el kell fogadniuk, hogy nem csak mi vállaltuk egyedül a gyerkőcöket, hanem közösen, így heti 3×1 órát az apukák is kibírnak a gyerkőcökkel, szerintem. Vagy napi 10-20 percet, mert bizony az is többet ér, mint a nem mozgás.

Nekünk anyáknak is szükségünk van a kikapcsolódásra, ahol csak magunkkal tudunk foglalkozni. El se hiszi sok apuka, hogy ez mennyire jó az anyukának és mennyi energiát tud adni! A mozgás mindig csak ad! Örömforrás! Biztosra veszem, hogy az anyukák 70%-a nem jár műkörmöshöz, szoliba, fodrászhoz, plázába, nincs dadusa stb. állandóan a háztartás, a gyerekek, a munka, a tanulás, ha még mellette képzi is magát… szóval nem egyszerű a dolgunk, nekünk anyukáknak, igaz? De boldogsággal tölt el minket az anyaság! Viszont nem vagyunk rabszolgák sem.

 

“Nincs időm gyerekek mellett edzeni, mert ott van a mosogatni való…..”

Ezt itt hagyd abba! Megcsinálja valaki helyetted? Nem! Úgyis Te fogod megcsinálni, így kár idegeskedni rajta. Én is rendmániás vagyok, hajajj… anyukám mindenre megtanított és gyerekként is nagyon sokat segítettem neki a háztartásban, igaz néha lecseszett, mert lusta voltam…de most teljesen más a helyzet. Gyerekek mellett reggeltől-estig megy a pakolás, a takarítás meg minden… és mire végzek az egész házzal, addigra kezdhetem az elejéről újra vagy ahol rendet raktam, ott már tutira nincs az, mire visszamegyek, szóval… nem kell ezen idegeskedni és teljesen belebolondulni. A mindennapos feladatokhoz energia kell, én már csak tudom, 3 gyermekem van, munka és egyéb dolgok…de higgyétek el, a testmozgás kikapcsolja, feltölti, boldoggá teszi az embert. És nem szebb látvány az apukának is egy egészséges, fitt, sportos, jókedvű, csinos anyuka, mint egy lestrapált, boldogtalan, önbizalom hiányban szenvedő, házisárkány, akihez nem lehet szólni, mert mindig van valami baja?

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: