Táplálkozás

A sikeres fogyás titka. Így használd jól a kalóriadeficitet

Az egyik legelterjedtebb módszer a fogyókúrában a kalóriaszámlálás. De valóban az a megoldás, ha a sikeres fogyást szeretnéd megcélozni, hogy kizárólag a kalóriabevitel csökkentésére koncentrálsz?

A túl kevés kalória

Rengeteg cikkel találkozhatunk az interneten, amelyek a sikeres fogyás módszereivel foglalkoznak. Ezek nagyrészt a kalóriabevitel csökkentését ajánlják, és sajnos nem veszik figyelembe a negatív hatásait. A túl kevés energiabevitel ugyanis a szervezet számára káros, és bár fogyni fogsz tőle, az anyagcserédben súlyos károkat okozhat. Sokan hajlamosak a koplalásig menni, amire a szervezet vízveszteséggel, majd az izomfehérjék lebontásával reagál, ahelyett, hogy a zsírpárnák csökkennének.

Ezen felül a nem megfelelően összeállított diéta a tápanyaghiányhoz vezethet, a legtöbb divatos diéta ugyanis egyoldalú étrend, amire az ember nem csoda, hogy nagyon rövid időn belül ráun.

Emellett ha a testtömeg gyakran ingadozik, olyankor fellép a jojó-effektus és nagyobb eséllyel következik be cukorbetegség vagy különböző szív- és érrendszeri betegségek. Ezekkel a káros módszerekkel csak ideig-óráig megy le pár kiló, de pár nap elteltével az bizony vissza is jön. Ráadásul a szervezetet is nagyon megterheli, és az éhségérzet is még jobban gyötör, mivel a szervezet nem kapja meg a számára szükséges táplálékot.

 

A sikeres fogyás titka – a következő oldalon

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: