10 nem szokványos tipp a lapos hasért

okt. 04 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A lapos has az alakformálás Szent Grálja, de szerencsére itt könnyebb elérni a célt, mint a középkori legendában.

10 nem szokványos tipp a lapos hasért

1. Mozgasd át az egész tested!

Könnyű azt hinni, hogy a felülés és a hasprés a lapos has alfája és omegája. Pedig ahhoz, hogy igazán szép legyen ez a rész, egész testet átmozgató gyakorlatokra, mozgásformákra van szükség. Hiszen a hát- és farizmok is kulcsszerepet játszanak abban, hogy hogy néz ki ez a testrész.

A “Boot Camp” gyakorlatsoroktól kezdve a pilatesig sokféle intenzitással dolgozhatsz. De minél több izomcsoportot mozgatsz át egyszerre, annál nagyobb koncentrációt igényelhet a mozdulatok helyes elvégzése!

2. Konyhai praktikák

A lapos has nagyjából 70%-ban a konyhában dől el – és nem azért, mert ott kellene edzened. A deréktájon lerakódó zsigeri zsír ugyanis főleg a nem megfelelő táplálkozás következménye, amitől még az is szenvedhet, akinek megfelelő a testsúlya. Sőt létezik az úgynevezett “skinny fat” jelenség, ami nem kívánt zsírpárnákat jelent a vékony alkat dacára.

Úgyhogy törekedj az egészséges táplálkozás általános irányelveire: minél több sovány fehérje, rost és zöldségféle, minél kevesebb feldolgozott élelmiszerrel, hozzáadott cukorral és transzzsírral.

3. Törzscsavarás

A “canoe twist” gyakorlat nagyszerűen formálja a hasadat. Állj egyenesen, csípőszéles terpeszben. Fond össze az ujjaidat, és kilégzésre fordítsd mindkét kezedet, karodat, válladat a mellkasoddal együtt balra – mintha kenuznál –, miközben emeld fel és húzd jobbra a bal térdedet. Belégzésre térj vissza kiinduló helyzetbe, aztán a másik oldalra is ismételd meg. Az ajánlott ismétlésszám 20.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: