Forradalom a fogyásban és az egészséges táplálkozásban – Nem az a legfontosabb, hogy mit eszel hanem…

okt. 04 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Az egyik nagy tanulsága Dr. Panda és a most még publikálás alatt lévő többi kutató anyagainak, hogy egyszerűsíti az étkezést, mert a viták alapvetően a mit és mennyit harctéren folynak majd 50 éve. A mit azért nem lehet belépési pont, mert itt szinte vallásos hevülettel feszülnek egymásnak a különféle módszerek, míg a mennyit egyszerűen nem ad választ egy egyéni eltérésekre.

Úgy tűnik a mikor az elsődleges kérdés, amire választ kell adnunk, mert a mikor veszi egyedül figyelembe a cirkádián órát, amely mester óraként az életünk szabályozza, ha hagyjuk. És amikor hagyjuk, akkor csupa jó dolog sül ki belőle.

Ez azt jelentené, hogy a mit és mennyit nem fontos? De igen. Viszont izgalmas, hogy szándékosan olyan egereknél, melyek genetikája pont arra teszi őket determinálttá, hogy 20 héten belül metabolikus szindrómát -(A metabolikus szindróma nem egyetlen betegség. A fogalom gyakran több kóros állapot együttes fennállását, egy tünetegyüttest takar: szív- és érrendszeri betegségek, diabétesz vagy inzulinrezisztencia, túlsúly, magas vérnyomás magas vérzsír- és vércukorszinttel. )- szerezzenek túlevés esetén, szélsőségesen ártó makrorösszetétel mellett SEM alakult ki metabolikus szindróma, sőt – testzsírból fogyott minden kontroll csoport, függetlenül attól, hogy szénhidrát vagy zsír alapú volt az étkezése – HA 12 ÓRÁN BELÜL ETTE AZ MEG. Míg a hasonló összetételű és kalóriatartalmú étkezést folytató egerek – ha egész nap előttük volt az étel – svájci óra pontossággal lettek betegek a 15-18-ik héten.Itt jegyzem meg, hogy a 8 órás ablakban evő egerek nem csak egészségesebbek voltak minden csoportnál, de itt már az állóképességben mérhető teljesítményük drámaian is nőt! 

Kérdezheted, hogy ez a 18 hét miért lesz érdekes ránk nézve. Nos azért, mert a 18-20 hét, az közel 15-20 évnyi emberi életnek felel meg, persze a formula közel sem tökéletes, de a lényeget érted. A helytelen étkezés legsúlyosabb negatív hatásait a megfelelő időablakban történő étkezés úgy tűnik közömbösíti. Ezzel nem nyersz, csak éppen nem veszítesz, és ez elképesztően fontos megállapítás.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: