Edzés

3 fogyást gyorsító tipp – bármilyen étrend mellé

Otthon végezhető gyakorlatok a feszes, lapos hasért

Még mindig kicsit nagyobb a pocakod a kelleténél? Akkor érdemes bevetni ezeket a praktikákat, amelyek NEM helyettesítenek egy megfelelően, személyre szabva összeállított, egészséges étrendet, viszont kiegészítésnek érdemes bedobni őket, ha laposabb hasra vágysz.

Figyelem! A következő tippeket nem ajánljuk azoknak, akik nagyobb (20+) súlytöbblettel vagy kifejezetten, látványosan nagyobb hasi zsírtöbblettel rendelkeznek – ezek a tippek az utolsó 5-10 kilóval bajlódóknak, illetve az “egy kis pocim mindig volt és most is van”-típusoknak ajánlottak.

 

3 fogyást gyorsító tipp a lapos hasért

3. Anyagcsere javítás természetes módokon

A jó anyagcsere fél egészség és majdnem egész karcsúság. Nagyon sok esetben a pluszkilók, illetve a hasi párnácskák oka a nem megfelelően működő, lassú anyagcsere. Ennek működését azonban (nyilván, ha nincs semmilyen komolyabb egészségügyi problémád!), természetes módokon is helyreállíthatod.
Nagyon fontos például a rostban gazdag(abb) táplálkozás – amit azért túlzásba sem érdemes vinni, mert egészségtelen lehet. De megfelelő mennyiségben jótékonyan járul hozzá az emésztőrendszer egészséges működéséhez. 

Emellett, a különféle emésztési problémák, lassú anyagcsere hatásos ellenszere lehet egy teljesen hétköznapi “csodaszer”, a csontleves. Ezek a betegségek sokkal inkább az életmód, azon belül főként a helytelen táplálkozás, mint egy esetleges hajlam hatására alakulnak ki, a csontlé terápiás jellegű alkalmazása pedig segíthet mindezen problémák helyreállításában, kezelésében. Olvass erről még többet ITT!

 

2. Mászkálj behúzott hassal!

Illetve figyelj rá könnyed fizikai tevékenységek, például séta, házimunka közben. Nem kell behúzni egészen a bordáid alá, mert akkor megfulladsz, csak amíg kényelmes. Igyekezz tudatosan megtartani és figyelni rá. Néha, ha eszedbe jut, pl. ülőmunka közben is megteheted, ekkor 5x fél percig apró összehúzódásokat is végezhetsz hasizommal, hogy beljebb húzod-kijjebb engeded (de sosem engeded ki teljesen.) Ezekkel is segítesz, hogy a hasad izmosabb legyen, illetve idővel természetes lesz, hogy picit behúzva tartod – ettől optikailag jóval laposabbnak tűnik a has.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: