7 ok amiért nem tudsz lefogyni – ezek állhatnak a háttérben

okt. 25 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Vannak olyan embertársaink, akik úgy gondolják tényleg mindent megtesznek a fogyásért. Megvan a két legfontosabb összető a szorgalom és az elhivatottság – ami egyébként legtöbbekből hiányzik – még sem vezet eredményre a törekvés. Ezekre mindenképp figyelj oda:

Következetesség

A látványos fogyáshoz nem elég csak néhány napig vagy akár néhány hétig ultra kitartóan és keményen figyelned az edzésre és az étkezésre. Sokkal fontosabb, hogy olyan utat válassz, amit különösebb szenvedés nélkül, következetesen sokáig tudsz tartani. Ha az első hetekben kinyírod a tested és az idegrendszered, soha nem fogsz tartósan lefogyni! Inkább kezd kényelmesebben, de maradjon meg a motivációd!

Ne higgy a mérlegnek

Ne feledd, hogy a test nem csak zsírból áll de izomból is. Ráadásul az izom sokkal nehezebb, mint a zsír. Így előfordulhat, hogy úgy érzed minden jól alakul, látod is a változást a mérleg még is többet mutat. Ez sokakban képes olyan demotiváltságot előidézni, hogy abbahagyják az egészet a picsába. Öreg hiba! Egyszerűen csak elkezdtél izmosodni. Ez nem jelenti azt, hogy nem lett kisebb a testzsírszázalékod és nézel ki sokkal jobban!

Nem elég változatosak az edzéseid

A tested gyorsan képes hozzászokni egy adott gyakorlathoz vagy gyakorlatsorhoz. Ha a test megszokja az adott mozgássort, akkor egyre kevesebb erőfeszítéssel képest az kivitelezni. Ez pedig nem jó nekünk… Akkor fogunk fejlődni és akkor égetjük el a legtöbb kalóriát gyakorlat és a regeneráció közben is ha a testünknek igenis fáj, az amit csináltatunk vele! Ahhoz, hogy ezt elkerüld, minden héten komplikáld túl az edzést: a tíz fekvőtámasz helyett csinálj 20-at vagy a 20 db guggolás helyett rakj fel magadra felcsatolható súlyzókat! A lényeg, hogy mindig nehezíts és színesíts a pályán!

Nem reggelizel

A reggeli kihagyása nem túl jó ötlet. Nem fogod megspórolni a kihagyott kalóriát, épp ellenkezőleg! A tested átvált pánik módba és minden egyes kalóriát a lehető legjobban próbál majd elraktározni. Igen. Zsír formájában. Reggelizz mindenképp de a lehető legegészségesebb módon!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: