7 ok amiért nem tudsz lefogyni – ezek állhatnak a háttérben

okt. 25 | 2. oldal - fitnesslife.hu

Csak kardiózol

A csak kardió gyakorlatokkal is lehetséges lefogyni, azonban jóval több időbe telhet mintha kombinálnád. Illetve sokkal unalmasabbá is teszed az egészet. Használj gyakran nagy súlyokat (igen, hölgyeknek is erősen ajánlott), csinálj intervall edzéseket és az aktív pihenések számát is gyarapítsd.

Táplálék kiegészítők

A tápkiegek nem tudják pótolni az egészséges éterendet, de a makacs tények azok, hogy érdemes őket használni. Nagyon nehéz a rohanó hétköznapokban mindenre odafigyelni és ha még is megteszed akkor is figyelembe kell venni, hogy az aktív élet több tápanyagigénnyel is jár. Nem árt ha biztosan tudod, hogy ezeket megkapja a szervezeted.

Inzulinrezisztencia

Mintegy 8-10 kg tervezett fogyás sikertelensége esetén – még egészséges táplálkozás mellett is – felmerülhet az inzulinrezisztencia vagy a metabolikus szindróma problémája. Ha valaki inzulinrezisztens, a szervezete több energiát tárol zsírok formájában, mint amennyit eléget. Egészséges embernél ez nem jelent problémát, nem fog hízni.

Megoldás: változtass kissé az étrenden! Szerencsés módon az inzulinrezisztencia alacsony szénhidráttartalmú étrenddel, és mozgással, fizikai aktivitással javítható. Nagyon erőteljesen korlátozott diéta, hosszú távon nem szükséges, de legalább 2-8 hétig érdemes a fenti étrendet tartani, az inzulinérzékenység helyreállítására. Próbáld ki az ország legminőségibb alapanyagaiból készülő ételrendelést.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: