Wellness

A 10 legerősebb görcsoldó gyógynövény

Ez egy kifejezetten női téma; minden nőnek ismernie kell ezeket a gyógynövényeket, hogy a nehezebb napokat könnyebbé tegye gyógyszerek NÉLKÜL! A menstruációval járó fájdalmak rengeteg nő napjait keserítik meg. Akadnak ugyan olyan szerencsések, akik csak egy kis kellemetlenséget éreznek, sokaknak mégis erős görcsökkel, émelygéssel és erős vérzéssel kell számolniuk hónapról hónapra. Íme, a legjobb gyógyteák, amik enyhülést hoznak, hatékonyan:

Mindenkinek van bevált tippje – most megosztjuk Veletek a miénket:

A vény nélkül kapható gyógyszerek mellett sokan teakeverékekkel, melegítőpárnával, sok-sok gyümölcs fogyasztásával próbálják enyhíteni a fájdalmakat kisebb-nagyobb sikerrel.

A következő 10 gyógynövényt már a nagyanyáink is ismerték, mára mégis kevésbé élnek a köztudatban. Most viszont újra élestjük a hagyományokat, hiszen a nők számára igazi kincseket jelentenek: a görcsoldás mellett számos egyéb jó tulajdonságuk miatt is érdemes fogyasztanod őket.

A gyógynövények a bennük található cseranyagok, flavonoidok, illóolajok, keserű anyagok révén segítenek a görcsoldásban, a nyugtatásban, a hormontermelés szabályozásában vagy épp a vérzésmennyiség csökkentésében. Alkalmazásuknál mindig figyelj az adagolásra: csak az előírt mennyiséget fogyaszd el teaként vagy más készítmények formájában. A hosszú távú kúráról előzetesen mindig egyeztess az orvosoddal. Terhesség és szoptatás esetén sem mindegyik ajánlott, kérd ki a doktor tanácsát, mielőtt alkalmaznád őket!

10. Cickafark

A cickafark bárhol beszerezhető gyógynövény, használható fájdalomcsillapításra, a PMS tüneteinek enyhítésére, de a kismedence problémáira, sőt, emésztési bajokra is.

 

 

9. Libapimpó

A libapimpó erős fájdalmakra gyógyír, de a méh erősítésével a nőgyógyászati problémákon is segít. Régen tejjel leforrázva, fahéjjal és mézzel itták, de egyszerűen, teaként is hatásos.

 

 

8. Pásztortáska

A vérzés erősségét csökkenti, és a hormonok szabályozásában is segít a pásztortáska. Jól keverhető más gyógynövényekkel, de frissen akár salátában és levesben is fogyasztható.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: