Egészséges édességekEgészséges reggelik

Kókuszos kölespuding – bűntudat nélküli kényeztetés

Kókuszos kölespuding recept

Hozzávalók

150 g köles (szárazon mért)
0.5 l kókusz tej
2 dl víz
1 ek. tápióka keményítő
4 ek eritrit vagy nyírfacukor
5 ek kókuszreszelék
1 kk.  vanília aroma vagy vanília bab kikapart belseje
1 csipet só (az édes íz kihangsúlyozásáért)

Elkészítés

A keményítőt keverjük csomómentesre egy kevés kókusztejjel, majd keverjük hozzá a maradék tejet és vizet, öntsük bele a kókuszreszeléket és a vanília aromát, majd főzzük meg ebben a kölest.

Addig főzzük amíg a köles teljesen meg nem puhul, majd kis formákba öntsük ki (amikbe a letapadás elkerülése végett egy kevés vizet is öntünk), majd hűtsük le. Mikor teljesen kihűlt és megszilárdult, öntsük ki a formákból, szórjuk meg egy kevés kókuszreszelékkel, de tehetünk rá mandula vagy mogyoróforgácsot is és fogyaszthatjuk is.
A keményítő elhagyásával kásás állagot kapunk (mint a zabkása), de ízre ugyanolyan finom lesz a végeredmény.
Készítsd el már előző este, tedd hűtőbe, majd reggelire fogyaszd gyümölcsökkel, magvakkal megszórva.

 

 

Jó étvágyat!

Ez is érdekelhet: