
Kókuszos kölespuding recept
Hozzávalók
150 g köles (szárazon mért)
0.5 l kókusz tej
2 dl víz
1 ek. tápióka keményítő
4 ek eritrit vagy nyírfacukor
5 ek kókuszreszelék
1 kk. vanília aroma vagy vanília bab kikapart belseje
1 csipet só (az édes íz kihangsúlyozásáért)
Elkészítés
A keményítőt keverjük csomómentesre egy kevés kókusztejjel, majd keverjük hozzá a maradék tejet és vizet, öntsük bele a kókuszreszeléket és a vanília aromát, majd főzzük meg ebben a kölest.
Addig főzzük amíg a köles teljesen meg nem puhul, majd kis formákba öntsük ki (amikbe a letapadás elkerülése végett egy kevés vizet is öntünk), majd hűtsük le. Mikor teljesen kihűlt és megszilárdult, öntsük ki a formákból, szórjuk meg egy kevés kókuszreszelékkel, de tehetünk rá mandula vagy mogyoróforgácsot is és fogyaszthatjuk is.
A keményítő elhagyásával kásás állagot kapunk (mint a zabkása), de ízre ugyanolyan finom lesz a végeredmény.
Készítsd el már előző este, tedd hűtőbe, majd reggelire fogyaszd gyümölcsökkel, magvakkal megszórva.